Σεμινάριο:»Προσεγγίζοντας το συναίσθημα της ντροπής.»(28/2 Κιάτο)

ntropi

«Ντρέπομαι να εκφραστώ… Ντρέπομαι να δοκιμάσω… Ντρέπομαι να μοιραστώ… Ντρέπομαι. Προσεγγίζοντας το συναίσθημα της ντροπής.»

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2015. (16.00-20.00)

 

Ντρέπομαι… Πόσες φορές δεν έχουμε πει ή δεν έχουμε ακούσει  τη φράση αυτή στη ζωή μας! Πόσες φορές δε μας έχει δυσκολέψει, δεν μας έχει εμποδίσει από το να κάνουμε αυτό που θέλουμε, από το να δείξουμε στους άλλους αυτό που πραγματικά είμαστε!Αν ανακαλέσουμε τις παιδικές μας αναμνήσεις θα δούμε πως αυτή η δυσάρεστη αίσθηση εντοπίζεται στα παιδικά μας χρόνια και έρχεται κάθε φορά για να μας θυμίσει πως αυτό που είμαστε ίσως να μην είναι αρκετό και επομένως ίσως είναι καλύτερα να κρύψουμε ένα κομμάτι τους εαυτού μας ή και ολόκληρο τον εαυτό μας. Ένα σφίξιμο στο στομάχι, ένα κοκκίνισμα στο πρόσωπο, σκέψεις όπως «να εξαφανιστώ από προσώπου γης» και η ντροπή ήρθε για να μας φανερώσει  για άλλη μια φορά πωςαυτό που είμαστε, δηλαδή η ίδια η ύπαρξή μας δεν είναι αποδεκτή.

Και αυτό είναι ίσως που κάνει και το συναίσθημα της ντροπής τόσο δυσάρεστο και απειλητικό. Γιατί έχει να κάνει με την ίδια μας την ύπαρξη, με την επιθυμία να σταματήσουμε έστω για λίγες στιγμές να φαινόμαστε στους άλλους, να σταματήσουμε να υπάρχουμε…

Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε την ύπαρξη της ντροπής στη ζωή μας, θα έρθουμε σε επαφή με τις «ντροπαλές» πλευρές του εαυτού μας και θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να δείξουμε λίγο από αυτά τα κομμάτια που έχουμε μάθει εδώ και καιρό να κρύβουμε. Μέσω της αλληλεπίδρασής μας και της εμπειρίας μας στο εδώ και τώρα, στο ασφαλές πλαίσιο της ομάδας.

Συντονίστριες

Νικολίνα Γκιόκα                                        Αγγελική Τσαούση

Ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια                     Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/άτομο

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 694265088,6945196301

Χώρος διεξαγωγής: Αριστοτέλους 14, Κιάτο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s